18 Temmuz 2017 Salı

ARABA SEVDASI

Recaizade Mahmut Ekrem benim kocamı (bana göre kocam kelimesi fazla kaba eşim kelimesi fazla kibar ne desem bilemedim ) görseydi bu kitabı tekrar yazardı. Abartmıyorum !
Merhaba sevgili okur hızla giriş yaparak son iki hafta içerisindeki olayları anlatacağım...
Pek sevgili kocam yaklaşık olarak 6 yıldır aynı arabayı kullanıyor biz sevgili iken almıştı ( o zaman böyle bir adam olduğunu anlamamışım :D ) Son bir yıldır da benzinli ve manuel vites olan arabamızı dizel ve otomatik vites bir araba ile değiştirmeyi düşünüyorduk. Malum yaz geldi uzun yolculuklar yapma zamanı bu isteğimizin üzerine düştük ve ciddi ciddi arayışa girdik. Yani kocam girdi ben değil!


Neyse sevgili okurcum önce kendi arabamıza bir çeki düzen verdik ve internette ilana koyduk aman Allahım daha bir gün olmadan arabamıza alıcı çıktı bile ama kocamın telefonu susmuyor anlatamam. Ne meraklısı varmış meğer. Gerçi aracımızı alan kişi gerçekten çok şanslı tertemizdi çünkü hatta satarken baya vicdan yapmadık değil ilk göz ağrımız nede olsa...
Bu arada bende bir çılgınlık yapıp biri yetmezmiş gibi kendi ailemle de tatil yapayım dedim. Her ne kadar bebekli olunca tatil olmasa da. Neyse hava değişimi falan diyerek kendimi avuttum. Ve eşim İstanbul'da kaldı. Bu arada deli gibi araba arıyor bana söylemiyor ama gece 2'lere 3'lere kadar araba aramış. Allahım ya resmen devlet meselesine döndü arabamız satıldığı için araçsız kaldık adama dert oldu bu hafta o araba alınacak dedi de başka bir şey demedi. Bir ara ciddi bir şekilde araç içerisinde u ledlerin ne işe yaradığını anlatıyordu. Bense ona karanlıkta far görmüş tavşan gibi bakıyordum. Benim için araç gitsin yeter u led ne ya ?
Bir akşam karar verdi, Giresun'a gidecekti sırf bir araca bakmak için. Neyse güç bela vazgeçirmişler ve şansa çok iyi bir araç düşmüş. Ama bana bir anlatışı var yok şöyle özellikleri varmış yok rengi böyleymiş aman nasılda güç bulmuş herkes gelip arabaya bakıyormuş.
Bu erkekleri de anlayan beri gelsin müze ziyareti yapar gibi arkadaşlarını getirip arabayı gösteriyor ve ben yine olanları hayretle izliyorum. Neyse biz tatilden döndük ve ilk kez arabamıza bineceğiz. Otomatik aracı biraz da ben kullanayım diye aldık ama kıyıp da bana nasıl verecek merak içerisindeydim. Neyse bindik arabaya. Ben zaten böyle yeni olan şeyden baya korkarım başına iş gelir nazar değer falan diye tutturdu bana gel kullan diye bende etme eyleme sen biraz hevesini alda ben sonra kullanırım dedimse de dinletemedim. Neyse geçtim direksiyonun başına yarabbim adam susmuyor. Ki ben zaten gün içerisinde aktif şekilde şirket araçlarını kullanıyorum. Yok vitesi böyle çek yok aynayı böyle yap. Neyse koyulduk yola vay efendim neden su olan taraftan gitmişim araba kirlenmiş vay efendim kasise hızlı girmişim. Ve birden de bir çukura girdim adam delirdi resmen ! O kadar konuşuyor ki görmedim ya bildiğin çukuru görmedim. Sonra işte kadın şoförler şöyleymiş de böyleymiş de aman biz trafiğe çıkmamalıymışız da daha neler neler sanki gittim vurdum arabayı. Böylelikle araba kullanmaya nasıl tövbe edilir görmüş oldun sevgili okurcum. Adam resmen araba ile aşk yaşıyor her akşam farklı bir özelliğini dinliyoruz. Bakalım ne zaman son bulacak bu araba sevdası.
Allah bu erkeklere akıl fikir versin biz kadın şoförlerde bolca sabır.
Ve hoşça huzurla kal sevgili okurcum...



8 yorum:

  1. öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım benim kazasız belasız Rabbım binmeyi nasip etsin inşallah ..

    Eşinde gerçekten aşmış kendini :)) Rabbım sana da Sabır versin :)Elbet biter arabaya olan aşkı bir gün :) Huzurla kal sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bu sevda kısa sürer yoksa ben bildiğiniz araç uzmanı olacağım :D

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın :) hani para veriyorsun bir dünya kıymetli oluyor o yüzden dicem ama gene de farklı bi bağları var arabaları ile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ! bizim zara indirimine baktığımız gibi bakıyorlar herhalde :D

      Sil
  3. Arabayı kullanmaya başladığım yıllarda az kavga etmemiştik. Size kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bakalım bizim araba kavgamız ne kadar sürecek :D

      Sil
  4. Ay bu yazıyı okurken o kadar güldüm ki, anlatamam. :D Sayenizde u led'in ne olduğunu öğrendim. :D Ben de ilk yeni arabam alındığında bunları yaşamıştım. Yok viraja hızlı girdin, yok kırmızı ışıkta çok geriden durdun... Sonra öğrendim ki arabaya babayla binilmez. En azından o arkada oturacak, yolu izlemeyecek. :D Ancak öyle anlaşıyoruz.

    Size de hayırlı olsun, umarı daha güzelleri sizin olur da eşiniz kendi sevdasıyla size karışmaz. :) Allah kaza, bela göstermesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D :D u led benimde favorim :D :D amin cümlemize inşallah ama kadın şoförün halinden kasın şoför anlar diyerek yorumuma son veriyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...