22 Ağustos 2017 Salı

FIRINDA TAVUKLU MAKARNA

Merhaba pek sevgili okurum. Bu kız gezdiğini okuduğunu gördüğünü duyduğunu yazıyor da yediğini neden yazmıyor diyorsan hemen okumaya devam etmelisin !
Makarna her zaman en favori yemeklerim arasında. Hep değişik tariflerle farklı tatlar arayışındayım. onedio sağ olsun farklı makarna tarifleri ile beni mest ediyor. İşte sana deneme yanılma yöntemi ile bulduğum enfesto bir tarif paylaşacağım lütfen kağıdı kalemi hazırlayalım :) Not tabi ki ben öyle profesyonel değilim sadece sevdiğim için paylaşıyorum :)

Çok küçücük bir not daha: Tarif 2 kişilik çok zorlarsak 3 kişiliktir :)

* Yarım paketten az spagetti
* Çeyrek kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
* Bir kutu sıvı krema
* Beşamel sos için - bir yemek kaşığı margarin -Dolu dolu bir yemek kaşığı un - Bir çay kaşığı tuz - Bir su bardağından az bir şey fazla süt
* Tuz
*Yağ
*Üzeri için rendelenmiş kaşar Peyniri

---Başlayalım Önce makarnayı haşlayalım.


---Kenarda ayrı bir teflon tencerede tavuk göğsünü suyunu çekene kadar pişirelim.


---Ve apayrı bir tencerede beşemal sos için yağı eritelim ve unu yağı çekene kadar karıştıralım sonra tuz ekleyelim ve sütü ilave edelim çırpma teli ile kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kapatalım.


---Haşlanan makarnaları önceden yağlanmış fırın kabına alalım.

--- Üzerine kremayı ve tavuk göğsünü ilave edelim ve karıştıralım.


---Daha sonra üzerine beşamel sosu dökelim ve iyice yayalım.


---Ve son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini ilave edelim.

---Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Şimdiden afiyet olsun. 




Umarım tarifimi beğenirsin sevgili okurcum. Hoşça ve huzurla kal oralarda ....

2 yorum:

  1. nefis bir görüntüsü var, eminim lezzeti de en az görüntüsü kadar vardır. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...