11 Ağustos 2017 Cuma

OKUDUKLARIM / HEİDİ

Okuduklarım serisi ile yola devam ediyorum sevgili okurcum. Bu arada nasılsın ne var ne yok. Sence bayram 10 gün tatil olur mu ne diyorsun bu konuda umarım olur. Ne olur olsun teşekkürler :)
Buralarda yeni yeni yürüyen bebiko ile başa çıkmaya çalışan bir acemi anne var. Gerisini anlatmıyorum tamamen senin hayal gücüne bırakıyorum...
Gelelim bugün ki okuduklarım köşesine. Ben de her doksanlarda çocuk olanlar gibi deli çizgi film izleyerek büyüyenlerdenim. Favorilerimden biri de Heidi'di. İnstagramda dolanırken bu kitaplara çok rastladım. Ve hemen siparişimi verdim.


2 cilt halinde olan kitapların kapak desenleri harika.Bildiğiniz çizgi filmin kitap versiyonu fazlası var eksiği yok. Hatta Heidi'nin lise çağları evliliği bile var. Yani cevapsız soru bırakmıyor. Şöyle ki daha çok genç kızlara hatta lise belki orta okuldaki kızlarımıza hitap ediyor fakat benim ruhum genç olduğu için seve seve okudum. Okumak isteyen olursa da ben gayet eğlendim umarım siz de eğlenerek okursunuz. Ve buradan yetkili mercilere sesleniyorum aynı şekilde Şeker kız Candy'nin ve Yıldız Savaşçılarının da kitaplarını istiyorum lütfen!!!
Hoşça ve huzurla kal sevgili okurcum...

6 yorum:

  1. Neredeyse üç hafta öncesinden bildiğim kadarıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı'nın birleşip on gübe çıkacağı bilgisi tur şirketlerine gitmiş; ama genel duyurusu yapılmamış. Yani uzuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa nasıl sevindim çok teşekkür ederim bu güzel haber için :) biz çalışan anaların daha çok tatile ihtiyacı var :D

      Sil
  2. :) Eyni dövrün uşaqları olduğumuzdan hisslərinizi çox yaxşı anlayıram. Heidi və digərləri o zamanlar xəyal dünyamızı süsləyən qəhramanlar idi. Məncə indikilərdən çox daha məsum idilər eyni zamanda. Kitabı tapıb oxumağı mən də çox istəyərdim. Çünki ruhu yaşlanmayanlardanam mən də :) Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ne kadar güzel benim gibi birini daha bulmam :) bizim dönem çok çok ayrı...

      Sil
  3. Bu yaşıma geldim hala çocuk kitaplarını bile okurum. Heidi ve Çalıkuşu çocukluğumun ve genç kızlığımın başucu kitaplarındandı. Hayatıma yön verdiler. Bu yeni basımlar da çok albenili olmuş. Bir de "Heidi Okulda" diye romanı olduğunu hatırlıyorum. Heidi'nin öğretmenlik hayatını anlatıyordu. Bu iki kitap Çalıkuşu ve Heidi öğretmen olmamın yolunu açtılar. Yazarlarına minnettarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu ikinci kitap heidinin öğretmenlik yıllarını anlatıyor. Çalıkuşu benim hayatımın yapı taşlarından kitap okumayı sevdiren kitap. İyi ki yazmış sevgili Reşat bey ve bizler de iyi ki okumuşuz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...