20 Nisan 2018 Cuma

2. HAMİLELİK TEPKİLERİ

Merhaba pek sevgili okurcum.
Aslında geçen hafta başladığım haftalık dokümanı yapacaktım ama bu konuyu es geçmeyeyim dedim. Çünkü gerçekten çok acayip çok çok acayip !
Örneğin en yakınlardan başlıyorum taaa -daaa akrabalardan !!!
- Ne ! yine mi hamilesin ( yine mi den kastı ne olabilir ! )
- Ah kızım nasıl bakacaksın !!!
- Annen çok üzülmüştür şimdi ona da bakacak ya ( Buna diyecek söz bulamadım ki annem de çok sevindi ! )
- Çok zor olmayacak mı sence ???
- Çalışmayı bırakırsın herhalde ?
- Kocan istiyor mu peki !!! ( Bak bu lafa da anlam vermekte zorluk çekiyor ve ya sabır diyorum sevgili okur )
Hamilelik ve ikinci çocuk fikri yeterince zor bir süreç zaten bir de insanlar bunun üzerine tuz biber ekiyorlar :(


İş arkadaşlarımdan köşe bucak kaçıyorum çünkü aynı tepkileri onlardan da bekliyorum. Ya arkadaşım size ne size ne ? İsteyerek mi yaptın diyor ne diyeyim ben şimdi buna hele bir de  şey var ona daha çok gülüyorum " Sende çalışkan çıktın ha" ??? Ne diyeyim ben şimdi lafa sevgili okurcum.
İş yerinde pekte samimi olmadığım sadece merhaba merhabamın olduğu bir kişi bana sosyal medyadan mesaj atmış. Canım bu aralar seni sürekli rüyamda hamile görüyorum hamile misin ?
Ya arkadaşım seninle ne samimiyetim var ki beni bir de sürekli rüyanda görüyorsun ? Kaldı ki hamileyim sanane !!!
Ay çıldırttılar beni sevgili okur bu insanlar ve tepkileri ya :( İlk hamileliğimde de bu meraklı insanlardan çok çekmiştim şimdi de çok çekiyorum. Sanırım ben de bir sıkıntı var ki insanlar bana bu soruları sorma hakkını kendinde buluyor.
Kısa ve net sonuç herkesin çocuğuna kimse karışamaz deyip yazımı bitirmeyi bir borç biliyor ve güzel bir hafta sonu temenni ediyorum. Şimdiden Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın kutlu mutlu olsun benim en sevdiğim milli bayramdır :)

14 yorum:

  1. Oy oy ne kadar çok laf kalabalığı yapmislar sana öyle ..boşver milletin işi gücü yok boş şeylere uğraşıyorlar sen kendine ve bebişe iyi bak ❤😊takılma onlara canım benim Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim 😊❤boş boş konuşacaklarına dua etsinler en güzeli en güzeline emanet olun canım benim sevgiler ❤😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de nasıl hem de nasıl :( amin inşallah canım ama işte insanlar bazen çok yoruyorlar ! çok teşekkür ederim sen de allaha emanet ol :)

      Sil
  2. Nee yine mi hamilesin, favorim :D
    Benim bildiğim, tebrik edilir sadece. O yüzden, tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahhh !
      Bir öğrenebilseler yorum yapmadan geçmeyi :)
      çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. İnsanları anlamak gerçekten zor. Tek çocukluya da "Niye bir tane daha yapmadın? Yapmayacak mısın?" derler. Takmayın, üzülmeyin. Hayırlı, uğurlu olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet belki biz de yapıyoruz bunu bazen ama hamilelik çok farklı bir psikoloji cidden saygı duyulması gerekiyor. çok teşekkür ederim güzel dualarınız için :)

      Sil
  4. Canım benim 2. cocuğuma dogum yapalı 4 ay oldu.Iyıkıde yapmısım.Oğlum hep kardes istiyordu.Kimseyi takma keyfını sur.
    Bu sürecte sana hep desteğim
    Mutlu kal hep 💗💗💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte aradığım sözler burada :)
      çok çok teşekkür ederim...
      siz de hep mutlu kalın :)

      Sil
  5. Hayırlısı olsun, sağlıkla sıhhatle kucağınıza almak nasip olsun... Herkes de kendi işine baksın bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. keşke o insanlar sizi duysa :)

      Sil
  6. Hamilelik ve bebek konusunda Türk halkı çok cüretkar. Hiç samimiyetinin olmadığı insanlar bile kendilerinde sana karışma, soru sorma hakkını buluyor. Benim çocuğum yok, bu yüzden sürekli ne zaman çocuk yapacaksın, niye yapmıyorsun, yaşın geçiyor vb. sorularıyla muhattap oluyorum. Çocuğun olsa da olmasa da mahalle baskını hissettiriyorlar. Takmamaya çalış :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de nasıl herkes profesör herkes uzman ! İnsan hamile olunca daha hassas sanırım neyse az kaldı doğurduğumda bakalım neler diyecekler :D :D

      Sil
  7. hamile kalsan o dert olur, kalmasan o da!!!Okumuş, meslek sahibi ve orta-üst gelir seviyesindeki bizim nesil için tek çocuk evladır, ikincisi cüret işidir. Kayınvalidemin bir yengesi vardı 85inde falan, gıyabımda "aferin, bir tane ile kalmadı" demişti çünkü torunları dahil etraf hep tek çocukluydu.:))ancak cüret ederek;) arada 9 yaşla iki evlada sahibim ve yaşım genç olsa ve hepsine ortalama aynı imkanları sağlayabileceğimi bilseydim belki bir tane daha isterdim.
    Yazdıklarınızı okurken bir anım aklıma geldi, hemşire(!) bir arkadaşımın planında olmadığını bildiğim dördüncü hamileliğini öğrendiğinde aramıştım ve yukardakilere benzer tepkilerle karşılaşmış ki, benden de beklemişti, buna üzülmüştüm. Ben tam tersine onu kendi içinde düştüğü sıkıntıdan bir nebzede olsa kurtarmak için "hayırlı olsun, sağlık içinde kucağına alır ve büyütürsün, inşallah. çok da güzel olmuş" demiş ve onun şaşkın ve mutlu sesini duymak bana da iyi gelmişti.
    Sağlık içinde kucağınıza alıp mutlulukla büyütün kuzularınızı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten insanların böyle olumlu tepkilere o kadar ihtiyacı var ki... Ne zaman biri zamansız hamileliğimi duysa aaa ama çok zor olacak diyor. Ya kızım sen takma keyfini sür allah yardımcın olur gibi bir şey söylemek hiç aklına gelmiyor insanların ama her olay bir ders alış bundan sonra kötü yorumlara kendimi kapatıyor ve herkese hayırlı dualar yolluyorum :) Ve ayrıca bu güzel yorumunuz için de çok teşekkür ediyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...