26 Nisan 2018 Perşembe

MABEL MATİZ KONSERİ / BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİ

Merhaba pek saygı değer okuyucum :)
En son haftalık raporumda Mabel'ciğimin konserine gideceğimden bahsetmiştim (tık tık) ve o gün geldi çattı:)
Malumunuz kendisi genellikle gece kulübü gibi yerlerde sahne aldığı için bu tip bir konserini deli gibi bekliyordum. Geçenlerde Mall of İstanbul'da bir konser daha verdi ama o da ayaktaydı malumunuz bu hamiş halimle ayakta konser bana göre pek değil.
Öncelikle size Mabel sevgimden bahsetmek istiyorum. Çünkü bildiğiniz baya baya seviyorum kendisini. Sesi beni mest ediyor ne söylese yakışıyor. Bir de ayrı bir ilgim var kendisine ya çok tatlı geliyor bana böyle alıp yanaklarını sıkasım bağrıma basasım var :D (Öyle bir manyaklık :) )
İlk defa üniversiteye giderken keşfetmiştim kendisini ' söylese o ben söyleyemem ' şarkısı ile. Allah tüm albümü ezberlemiştim neredeyse. Öyle böyle derken bu günlere kadar geldik :)
21 Nisanda Bostancı Gösteri Merkezinde konseri olduğunu öğrenince balıklama daldık olaya ve hem iş arkadaşlarım hem de kız kardeşlerimi alıp düştük yollara. Ben avrupa yakasında oturduğum için konserden 3 saat önce yola çıktık. Hep özenmiştim kız kıza arabada seyahat edip konsere falan gidenlere bu sefer bu olayı bizzat yaşamış olduk. Saat 18:00 da avrupa'dan yola çıkıp tam 20:00'da bostancıda olduk. Apar topar bir şeyler atıştırdık ve konser salonuna yol aldık.


Bu benim ilk BGM deneyimimdi ki bence son olacak ! O nasıl salon be okul müsamere salonu gibi. Bir de aman efendim bostancı şöyle doldu böyle yıkıldı diye haber yapıyorlar. Zorlu psm'den sonra çocuk oyuncağı gibi bir salon. Bir de eğim yok sanatçıyı önde olmamıza rağmen zar zor görebildik. Neyse bu olumsuzlukları bir kenara bırakırsak harika bir sahne hazırlanmış bizim için adeta bir tropik orman :) Saat 21:15 de Mabel'cim sahneye adımını attı ve bizi 2 buçuk saat boyunca mest etti. Kah hop hop oynattı kah derin derin düşündürdü. İki adet yeni şarkı söyledi ki ' Babamı beklerken ' adlı şarkısı şimdiden favorim :) 


Mabel'cim iki kısıma ayırdığı konserinde şıkır şıkır parıl parıl iki adet kostüm giydi. Sahne de böyle parıltılı şeyleri seviyorum sanırım. Bir de dansçı eşlik etti 'Öyle Kolaysa' şarkısında. O kadar güzel söyledi ki konser boyu iki kere dinleme şansımız oldu. Bir de ışık olayını çok sevdim her şarkı için ayrı bir renk seçmişler onlarda öyle güzel yakışmış ki...


Bir de Mabel geçen yaz gittiğimiz Sıla konserine Muhbir şarkısına düet yapmak için gelmişti. (tık tık) Gözlerim konser boyu hep Sıla'yı bekledi belki o da düet için gelir diye. Ve bir dip not eklemek istiyorum Muhbir şarkısını Mabel'cim Sıla'dan daha güzel söylüyor net ! Zaten Sıla Mabel'siz çıkarınca şarkıyı ben bir dumura uğramıştım. Bu sefer kesinkes kanıtladı daha güzel söylediğini...
Ve o türküler... Ya bir insanın sesi bu kadar mı yakışır türküye... Bir çok türkü söyledi o akşam.






Yani sevgili okurcum mest olmuş bir şekilde ayrıldık konser salonundan. Bu arada sevgili çocuğumu da anacığıma bıraktık oda sağ olsun bütün enerjisini almış :D Yani çok çok keyifli bir gün geçirmiş oldum. Nasıl iyi geliyor böyle günler insana. Gerçekten böyle etkinliklere daha çok vakit ayırmalı. Sosyal mesajımı da verdiğime göre artık behlül kaçar sevgili okur. Hoşça ve huzurla kal oralarda :)

5 yorum:

  1. Mabel Matiz' in şarkıları güzel. Ama sesine pek alışmadım :) Yine de seveni çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sesi her kesime hitap etmiyor ama ben böyle özel sesleri çok beğeniyorum :)

      Sil
  2. Şarkıcıya özel bir hayranlığım yok ama Öyle Kolaysa şarkısı gerçekten çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet gün geçtikçe harika şarkılar çıkarıyor öyle kolaysa da bunlardan biri :)

      Sil
  3. çok teşekkür ederim. umarım siz de böyle güzel etkinlikler bulursunuz zira bu ay tam bir festival ayı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...