10 Şubat 2017 Cuma

SEN HARRY POTTER OLMALISIN

Aaa koca kadın olmuş attığı başlığa bak !
Bebeğim biz bu sevdaya düştüğümüzde dokuz yaşındaydık...
Güzel giriş oldu kabul etmelisin sevgili okur. O zaman sana da haftanın en ama en güzel gününden bir merhaba.
Hazır bloğumu açmışken artık bir tutku haline getirmiş olduğum alışkanlığımdan bahsetmesem olmazdı.
Harry Potter kitaplarına ve filmlerine çocuk kitabı deyip bir kenara atanla ayrı düşeriz bilmiş ol :) Ben ki her filmini en az üç kere ki birinci filmini belki de on kere den fazla izlemişimdir. Kitapları evirip çevirip tekrar okuyan biriyim. Her tekrar edişimde yazarın ardından ah ne zeka ama lafını mutlaka söylüyorum. Öyle bir zeka ki birinci kitapta geçen önemsiz bir ayrıntı sekizinci kitapta tüm olayı çözüyor. Ama sayın Rowling seviyor böyle oynamayı okurlarıyla. Son kitabı okuduğumda daha filmi çekilmemişti. Bu yüzden bazı yerlerde öyle heyecan yaptım ki. Bittiğinde çok büyük bir boşluk hissetmiştim. Geçen yaz Harry Potter ve lanetli çocuk kitabını çıktığı hafta alıp bir günde bitirdim tabi ki tadı damağımda kaldı. Ve sonrasında Fantastik Canavarlar filmi çıktı ve ben ilk defa bir Rowling filmini sinemada izleyemedim. Neden mi tabi ki annelik sevgili okur bırakıp da gidemedim ki. Daha sonra internetten izledim ve yine o bilindik heyecana kapıldım diğer filmleri sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü Rowling'e inanıyorum bize öyle filmler yazacak ki fantastik canavarlar Harry Potter'la birleşecek.
Gelelim bu Potter sevgisinin bize yaptırdıklarına 2 yıl önce kız kardeşim bu sevgimi bildiği için bana şahane Potter hediyelikleri yapmıştı.
Berty Booths 'ın her lezzetle fasülyeleri ve Zıplayan Kurbağa. Hazır hallerini Pinteres'ten çıktı alıp içlerine fasülye jelibonlar koymuştu.

Sihirli kartımın üzerinde " Herhalde bütün gün orada durmasını beklemiyordun" yazıyor :) 

Çok hoş değiller mi :)

Daha sonra geçen nisan ayında bu Harry Potter sevgimizi başka arkadaşlara da aşılamaya karar verdik. Zaten önümüze gelene "yaa okusana yaaa izlesene" diye baskı yapmıyor değiliz. :) Bu baskımız dan kurtulamayıp Harry Potter sevgisini aşıladığımız insanlara kız kardeşim bir Harry Potter partisi yaptı. 
Partinin amacı öncelikle hunharca yenen bir kahvaltı ardından da Harry Potter'ın ilk filmi olan felsefetaşını birlikte izlemek ve aynı yerlerde gülmek eğlenmek ince ince bilgiler vermek :)
Öncelikle hepimize parti için bir mektup gönderdi mektubumuz ise bir çığırtkan şeklindeydi:) (çığırkanı bilmek istiyorsan lütfen seriyi izle :) )
Ne kadar hoş bir düşünce değil mi tabi ki biz davetliler olarak bayıldık bu fikre :)
Partinin devamın ilk başta anlattığım o hunharca yenen kahvaltıyı yaptık ve koltuklarımızda ki yerimizi aldık :)

Sonra hep birlikte filme konsantre olduk. Filmin belli yerlerinde kardeşim filmi durdurdu ve bize süprizler yapmaya devam etti. Her hediye ile birlikte aaa yaaa ne kadar güzel nidaları havada uçuştu :)
Hagrid Harry'i doğum gününde buluyor ve ona kendi yaptığı pastasını getiriyor. Okuma yazma konusunda pek yetenekli olmadığı için kulaktan duyduğu sözleri pastanın üzerine yazıyor kardeşim bize pastanın aynısı yapmış.

Öncelikle Harry'e mektup gelince 'ah hiç üzülmeyin hogwarts mektubu almadık diye bizim mektuplarımız da hazır' dedi ve kendi yaptığı mektubu getirdi :) 


Ve işin güzel yanı mektupların kişiye özel olmasıydı. Benim mektubum iş hayatıma özel komik bir dille yazılmıştı. Mesela Mcgonagall yerine müdürümün ismi yazılmıştı :) Okurken o kadar çok güldük ki :)
Daha sonra Harry kardeşimiz meşhur 9 3 çeyrek numaralı peronu ararken 'var mısınız biz de Hogwart expresine binelim dedi ve biletlerimizi getirdi :)


Biletlerimizi de aldığımıza göre ver elini Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük Okulu :) En sevdiğim sahnelerden biri olan seçmen şapka ile bölümlerin belirlenmesi sahnesi geldi. Yine yaratıcılıkta sınır tanımayan kardeşim hepimize bölümlerin kağıtlarını hazırlamış arkası kapalı şekilde çekiliş yaptırdı. Kimimiz grifindorlu olurken kimimiz slytherine gitti paşa paşa :) ben ise hufflepuff oldum.




Yine filmi izlemeye devam ettik. Arada Harry Potter serisinin yazarı olan J.K. Rowling'in zekasını da övmeyi ihmal etmedik.
Her bölümün yatakhanelerine girmesi için bir şifre belirleniyor kardeşim de bunu farklı bir tema ile bize sundu. Küçük kutuların içine Harry potter ile ilgili hediyeler almış ve hepimize öncelikle parolayı sordu.




Sonrasında ise hepimize hayat boyu şans getirmesi için bir şise felix felicis iksiri olan kolye hediye etti :)
Ve artık filmin sonlarına yaklaştığımızda Harry Potter altın snicth yakaladığında hepimizi en az Harry kadar mutlu etti.



Tıpkı snitche benzeyen çikolatalardan ikram etti :) Bir tanesi yememiz için diğeri hatıra kalması için.
Filmin sonuna geldiğimiz de herkes o kadar eğlenmişti ki herkesin suratında bir gülümseme vardı :)

Film sırasında lavaboya gidenleri ise sevgili mızmız mörtıl karşıladı.


İşte gün sonunda Harry Potter partisinden bana kalanlar...


İşte böyle sevgili okurcum ben yaşarken çok eğlendim umarım sen de okurken eğlenirsin. Cuma cuma iyi gelir dedim.
Şimdilik hoşça ve huzurla kal...

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim dediğim gibi yaşaması daha süperdi :)

      Sil
  2. Ayyy jelibonlara bakkk.Nası güzeller onlar.Direk ona gözm kaydı 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok güzellerdi böyle fasülye şeklinde satıldıklarını hiç bilmiyordum :)

      Sil
  3. Süper ki süper. Ne kadar emek sarfedilmiş. Mutlu olduysanız değmiş demek ki...

    YanıtlaSil
  4. Her ayrıntı çok güzel. Hele tuvalete girince Mızmız Mörtıl'ı görmek harikaaa :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...