24 Ağustos 2017 Perşembe

NASIL ŞAL / EŞARP ALINMALIDIR ?

Ay başlık benim gibi acemi biri için pek afilli olmadı mı sevgili okurcum ?
O zaman güzel bir merhaba yazın bitmesine günler kala sevgili okur. Bendeniz henüz pek acemi olmakla birlikte yeni tesettüre girmiş biriyim. Gerçi neredeyse 1 yıl olacak ama 1 yıl bile acemilik rütbesi için yeterli.
Giyim kuşam konusu ülkemiz de gerçekten bir tabu ! Her kim istediği gibi giyinse kıyamet kopuyor. O neden bikini giydi diye yargılayan var o neden çarşaf giyiyor diye yargılayan da ! Bu yüzden bu derin sularda fazla çırpınmadan kendimi kıyaya atıyor. Herkes kimsenin şeyine karışmasın deyip konuyu toparlıyorum.
Tabi ki tesettürün kuralları maneviyatı itibari ile dikkat çekmemek önemli bir unsur. Fakat içimizde ki kadın dur durak bilmiyor. Bu konularda da yorum kabul etmeyip şu tesettür alemine giriş yaptığımdan itibaren edindiğim ufak tecrübeleri paylaşmak istiyorum.
Yeni tesettüre girecek arkadaşlara en büyük sözüm içinizden geldiği için bu yola girin çünkü başka türlüsü yama gibi oluyor.
Olmuyor dikiş tutmuyor.

Şimdi gelelim ilk şal ve eşarp alışverişime. İlk aldığım şal rengi tabi ki siyahtı. Mutlaka ama mutlaka olması gerekiyor. Ve her ne kadar çok çok pahalı olsa da (ki ben ilk fiyatlarını duyduğumda bildiğiniz şoka girdim ) ipek şalları tercih edin. Ben sevgili ben hemen taftaya koştum 20 liralık 30 liralık şallar aldım sonu hüsran oldu :( bir türlü kafamda durmuyor. Sürekli hışır hışır hiç bir şey duyamıyorum. Zaten yeni kapanmışım zor bir süreçten geçiyorum ki burada 27 seneden bahsediyoruz. Bu yüzden ipekten şaşmayın çünkü diğerleri gerçekten çöp oluyor :(


Ve bunu tabi ki kendim fark etmedim arkadaşlarımdan duydum. İpek şal diye bir şey olduğunu bile bilmiyordum. Neyse ikinci temel rengimiz bordo. O kadar kurtarıcı ki. Özellikle kış mevsiminde ki koyu renklere çok uyuyor.


Lacivert gelecek tabi ki siyah kadar asil olmasa bu da bir olmaz sa olmaz. Yine hayat kurtarıcı olanlardan.

Gri ! O kadar çok renkle uyuyor ki sen bile şaşırıyorsun. Ve yine çoğunlukla kış mevsiminin kurtarıcısı oluyor.


Tabi ki Pembe yani bana daha çok somon rengi gidiyor. Esmer arkadaşlara tavsiye ediyorum. Bu da yaz mevsiminin kurtarıcısı.


Ve gönlümün efendisi ipek evi şalları şunların güzelliğine bakar mısınız. Bir de ayrıyeten fiyatlarına bakmanızı rica ediciğiiiiim !!!! Onlar da daha muhteşem çünkü :(





Eşarp konusuna gelince tabi ki o ucuz durumunu eşarpda da yaşadım. Fakat yine duyumlarımdan hareket edersek ipek eşarp değil Twill eşarp kullanmalıymışız. Çünkü ipek eşarp bağlaması çok zor tecrübe ile sabit. Allah razı olsun bu konularda beni aydınlatan çok insan oldu da çok fazla zorlanmadım. 1 yılın sonuna doğru adım adım her şeyi öğreniyoruz.

Eşarp alırken de yine yukarıda verdiğim renkleri arka plan olarak kullanırsanız üzerine bir sürü renk seçip farklı kıyafetler de kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Şal ve eşarp bağlamayı da youtube sağ olsun oradaki videolardan öğrendim. Deneme yanılma kendime en yakışan bağlama şeklini seçtim. Yok topuz şöyle olacak böyle olacak daha oralara kadar gelmedik öğretmenim. Ben bildiğiniz hazır boneler den kullanıyorum çok rahat oluyor. Benim gibi üşengeç bir insan bir de topuzla asla uğraşamazdı :)

İşte böyle sevgili okurcum umarım bir nebze de olsa sana yararım dokunmuştur. Hoşça ve huzurla kal oralarda.

Çok dip not: Butiklerden alışveriş yaparken dikkat edin çok fazla kişiyle pişti oluyorsunuz bu da tecrübe ile sabit :(

Bir not daha : Resimdeki şallar Aker ve İpek Evidir.

9 yorum:

  1. Kimsenin kıyafetine karışmamak konusunda haklısınız da tesettür apayrı bir olay. Aynen dediğiniz gibi gerçekten içine sindiremeyenin bu yola girmemesi gerek yoksa baş örtüsüz olup da tavır ve giyim olarak tesettürlü gibi olan pek çok kadın var. Baş örtü örtüp vücudun bütün hatlarını ortaya çıkaran kıyafetler giymenin anlamını ben çözemedim. Derin sulara mı girdim ne? Hemen çıkayım. Ama kadınız tabii ki derli toplu ve şık olmalıyız. Bunu sağlayan en önemli unsurlardan biri de baş örtü ve şallarımız. Seçtiğiniz renkler gerçekten de kurtarıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah o derin sular siz de hemen benim gibi kıyıya yüzün :D çok teşekkür ederim o zaman doğru yoldayım :)

      Sil
  2. Hayırlı olsunn, çok sevindim sizin adınıza :)
    'Duran şal' diye bir akım var, ben hiç kullanmadım ama öve öve bitiremiyorlar.
    Bir de pratiklik açısından bone şalları tavsiye ederim, hem rahat hem de tam bir tak- çık modu.. :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok teşekkür ederim inşallah layıkı ile yerine getirebilirim :)
      duran şalı ilk defa duydum hemen bakacağım çok teşekkür ederim. Bu konularda çok cahil olduğum için bone şallarıda bilmiyorum onlara da bir şans vereceğim:)

      Sil
  3. hi dear,
    i'm a new follower of your nice blog, can you follow mine?
    https://amoriemeraviglie.blogspot.it/
    :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle ben de hayırlı olsun demek istiyorum. Ayrıca bu bloğu bulduğum için de ayrı bir sevinçliyim. Arayıp tarayıp yeni buldum, oysa çok da zor değilmiş bulmak. :)

    Ben genelde pamuklu şallardan yana kullanıyorum tercihi. Hem ipek kadar şık ve parlak durmuyor, hem de iğnesiz ve mıknatıs olmadan da kullanabiliyorum. Ayrıca pamuklular çok terletmediği için de daha sağlıklı. (Kendimi reklam yapıyormuş gibi hissettim. :D) Size de tavsiye ediyorum o yüzden. :)

    Şu çiçekli şalları ne kadar beğensem de kendime bir türlü yakıştıramıyorum. :( Ama kesinlikle çok asil duruyorlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için :) pamuklu şalların ben de hastasıyım ama çoğunlukla günlük hayatta kullanıyorum çalıştığım kurum resmi olduğu için pek uygun olmuyor. Çiçekli şalları şiddetle tavsiye ediyorum gerçi bende de bir tane var ama o kadar çok renkle kullanıyor ki resmen hayat kurtarıcısı :)

      Sil
  5. Yaşadığım şeyleri yaşamışsın.Çevremde hiç tesettürlü arkadaşım yoktu. Şal nasıl bağlanır topuz nasıl yapılır hep youtubedan öğrendim. Pişti olmaktan nefret ettiğim için tesettür butiklerden ziyade zara bershka koton gibi mağazalardan kıyafet alıp kombinlemeye çalışıyorum. Bu arada keşif etkinliğinden geldim seni takipteyim bloğuma bekliyorum :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah youtube youtube... o kadar çok şey öğrendim ki valla arkadaşlar çokça sevaba giriyorlar haberleri yok :) evet bende pişti olunca uzaklaştım butiklerden zara resmen hayat kurtarıcısı.Bu arada tabi ki seve seve gelirim bloğunuza :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...